Ти си тук: Начало // Новини // Групата Dolce & Gabbana регистрира ръст от 20 %

Групата Dolce & Gabbana регистрира ръст от 20 %

долче и габана

За малко повече от 20 години групата Dolce & Gabbana успя да се превърне в един от основните играчи на пазара на модата. 1,3 милиарда евро е годишният оборот на групата през 2007, което е с 20 на сто повече от предишната година, съобщи вестник „Соле 24 оре“.

Този растеж обаче беше характерен за групировката през последните пет години. Въпреки трудния икономически период в международен мащаб прогнозите са, че групата ще запази и през тази година същия растеж от 20 на сто в оборота си.

Успоредно с това обаче двойката дизайнери Стефано Габана и Доменико Долче инвестират все повече и в комуникации. През миналата година групата вложи 160 милиона евро в ефектни рекламни кампании, което е с 33 % повече от предишната година.

В момента марката разполага с 280 фирмени бутика в света. През декември 2007 двамата дизайнери отвориха отново историческия си бутик на Madison Avenue в Ню Йорк, който бе тотално обновен и сега е предназначен само за дамски колекции. В съседство пък беше открит голям магазин, посветен само на мъжка мода.

27 на сто от колекциите на групата се продават в Италия, 41% – в останалата част на Европа.

prontosofia.comкатегория: Новини Етикети:Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |