Ти си тук: Начало // Мода // Италия лидер в луксозните обувки

Италия лидер в луксозните обувки

обувки, prada, Salvatore Ferragamo, Valentino, Gucci, Armani

Все повече луксозни марки от модата в Италия произвеждат обувки, за да увеличат общия си оборот, твърди икономическото издание Affari e Finanza.

Италия контролира 60% от пазара на луксозни обувки в света в момента. Италианските фирми от тази сфера отбелязват и най-високия годишен ръст от 17%. Американските потребители с годишни доходи от над 350 000 долара определят италианските луксозни марки в обувната сфера за номер едно в света.

Според изследване на Luxury Institute di New York богатите американци поставят мъжката марка обувки Salvatore Ferragamo на първо място в предпочитанията си. Едва след това нареждат Tod’s и Prada.

Силно италианско присъствие има и в класацията за луксозни дамски обувки, предпочитани от богатите американки. На първо място е Bottega Veneta, която е част от групата Gucci, а после е Valentino. Сред първите са още и Armani и Dolce&Gabbana.

prontosofia.com


Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |