Ти си тук: Начало // Аксесоари // Как да изберем аксесоарите правилно/част 1

Как да изберем аксесоарите правилно/част 1

 aксесоари бижута чанта обувки шапка ръкавици тоалет дрехи украшения бродерия панделки воали колиета Днес, мили дами,  искам да се докоснем до света на аксесоарите. Да създадете свой собствен уникален стил, като избора на тези   прекрасни дрънкулки да бъде допълване на вашия имидж и да подчертае индивидуалността, това е въпрос на малко търпение и знание.

Аксесоарите могат да ви помогнат да наблегнете на своя статус, когато е необходимо, както и да демонстрирате своя вкус към красивото и елегантното.  Но понякога една грешка може да съсипе всички усилия,  да унищожи нашия външен вид, а понякога дори да направи, така че да изглеждаме смешни.


Ето защо е толкова важно да избирате бижутата и аксесоарите си правилно.
В процеса на търсене на информация и в резултат на своите наблюдения и разсъждения, съставих един списък с правила за подходящите аксесоари, а като знаем всяка жена има своите странности и тайни.
 aксесоари бижута чанта обувки шапка ръкавици тоалет дрехи украшения бродерия панделки воали колиета
На първо място да  припомним какво означава думичката аксесоар? Думата аксесоар идва от френски език (Accessoire) –  прибавка, притурка към нещо друго с цел завършеност.

Може би много от вас са отредили на аксесоарите само второстепенна роля, но доста често те са ключов елемент, към целия външен образ.
Основната цел на аксесоарите е да създаде по комплексен образ и красив завършен  вид на всеки тоалет.

И така, основните правила за подходящи аксесоари:

1. Аксесоарите трябва да бъдат в хармония един с друг, дрехите и имиджа ви като цяло. Днес на мода е “ да съчетаем несъчитаемото“, но това не винаги е подходящo. Екстравагантните аксесоари са подходящи за светски събития, партита, но за офиса е  просто неприемливо.

2. Никога не използвайте аксесоари, които изглеждат по-евтини от дрехите ви.

3. Трябва да се ръководите от правилото – „Цветова хармония“: подбирайте аксесоари по цвят и отенък.
Днес не е нужно да се спазва и  правилото: чанта, обувки, шапка и ръкавици – всичко в един тон. И все пак, не е желателно за един тоалет да слагаме повече от два аксесоара с еднакъв цвят. Универсалния и класически си остава черното:  черни аксесоари са идеалният вариант за дрехи и бижута. Въпреки това, един ярък аксесоар ще изглежда перфектно с черно-бели дрешки.
 aксесоари бижута чанта обувки шапка ръкавици тоалет дрехи украшения бродерия панделки воали колиета
4. Не по-малко важно е и комбинацията от аксесоари помежду си и с дрехите по форма. С V-образно деколте ще бъдат подходящи обеци с квадратна или триъгълна форма, както и кръгли обеци за О-образни рокли. Украшенията могат да бъдат големи и в различни оригинални форми.
Акцент върху ръцете можете да направите, ако: изберете рокля без ръкави. Не трябва да използвате колиета за рокли с акцент върху раменете или пък с акцент върху областта около шията (бродерия, панделки, воали, асиметрична яка).

5. Аксесоари трябва да са съвместими с общия стил на обличане и сезона. Стриктен бизнес костюм и евтини бижута изглеждат нелепо. Ярките смели аксесоари са подходящи за лятото, а изящни бижута или златните бижута – с вечерна рокля.

 aксесоари бижута чанта обувки шапка ръкавици тоалет дрехи украшения бродерия панделки воали колиета  aксесоари бижута чанта обувки шапка ръкавици тоалет дрехи украшения бродерия панделки воали колиета
Автор: Ани Минева

Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |