Ти си тук: Начало // Новини // Легендарната сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз

Легендарната сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз

През изминалата седмица  станахме свидетели на едно  забележителност събитие, или както го нарекоха мнозина  „сватбата на века“, но в днешната ми статията искам да поговорим за, не по-малко сензационната и легендарна сватба, сватбата на принцеса Даяна и принц Чарлз, която се е състояла на 29-ти юли 1981 г в Лондон, Катедралата „Сейнт Пол“.

Този брак се счита за един от най-мащабните в  историята. Той струва около £ 2,859,000, по време на церемонията са били поканени около 2500 души, 2 милиона души са го гледали на живо,  750 милиона са проследили церемонията по телевизията. Но най-обсъжданото е било  сватбена рокля на Лейди Ди.

Приказната рокля е създадена от дизайнера Дейвид Емануел, като именно тази рокля го прави известен буквално за една нощ.

Роклята е във викториански стил, за която са били употребени потресаващите 40 метра коприна в цвят слонова кост, украсена с хиляди перли и златни пайети.
Според някои източници за събитието са били изработени две допълнителни рокли в случай, че нещо се обърка, но за радост никоя от копията не е била използвана.

Лицето на Даяна, е било обхванато със снежнобял воал на главата си е носела прекрасна диамантена тиара под формата на преплетени сърца, която тиара е наследство от семейство Спенсър.

Автор: Ани Минева

Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |