Ти си тук: Начало // Модели,Новини // Наоми Кембъл да не бъде снимана в Хага

Наоми Кембъл да не бъде снимана в Хага

Никой нe може да прави снимки или видеозаписи на Наоми Кембъл по време на влизането й в сградата на трибунала, при излизането от него или докато тя се намира вътре без разрешение на съда или на самия топ-модел, гласи решението. Въпреки това молбата на манекенката да не бъде фотографирана по време на пътуването си до Холандия за разпит пред трибунала е била отхвърлена. Журналистите ще имат пряк достъп до Наоми Кембъл против волята й. Офисът на прокурора иска топ-моделът да свидетелства за диамант, който Чарлс Тейлър наредил да бъде донесен в стаята й през 1997 след вечеря, организирана от тогавашния южноафрикански президент Нелсън Мандела.
БГНЕС припомня, че топмоделът ще се изправи пред съда в Хага на 5 август, след като името й бе замесено в процеса заради т.нар. „кървав диамант“, подарен й от диктатора. В интервю за ABC News адвокатът на черната перла заяви, че манекенката ще съдейства на съда. Процесът срещу Тейлър стартира в резултат на обвиненията на прокуратурата на Сиера Леоне, според която екс-диктаторът купувал оръжия с диаманти от Южна Африка. Тейлър категорично отхвърля обвиненията. /http://news.v2.bgnes.com/


Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |