Ти си тук: Начало // Новини // Нежни ръце през зимата

Нежни ръце през зимата

Нежните ръце не са въпрос на късмет. Но ръцете, също като стъпалата, често са пренебрегвани откъм грижи. А точно ръцете са подложени на постоянно натоварване, особено през зимата – студ, вятър, вода, миещи препарати.

През зимата кожата на ръцете се изсушава, напуква, зачервява, набръчква, ноктите стават чупливи и губят блясъка си. Затова след всеки контакт с вода и след прибиране отвън, ръцете трябва да се мажат с крем.

При студени ръце през зимата
Смесените бани са много ефективни при студени ръце през зимата. Необходими са едно легенче с гореща и едно със студена вода. В горещата се капват няколко капки етерично масло (мента или евкалипт). Това стимулира циркулацията на кръвта. Ръцете се потапят за 5 минути в горещата вода, след това за 30 секунди в студената. Процедурата се повтаря, като винаги се завършва със студена вода.

При грапава кожа на ръцете през зимата
Намазват се с дебел пласт мазен крем за ръце или зехтин. Отгоре се нахлузват памучни ръкавици и мазнината се оставя да действа през нощта.

Масаж с крем за ръце
Когато мажете ръцете си с крем, разтривайте всеки пръст поотделно – обхващайте го с палеца, показалеца и средния пръст на другата ръка и масажирайте силно от върха към китката.категория: Новини Етикети: ,Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |