Ти си тук: Начало // Мода // ОПЕРАТИВНИЯТ ЛИЗИНГ НА АВТОМОБИЛИ ПРЕВЗЕМА ПАЗАРА. ПО-ИЗГОДНА ЛИ Е УСЛУГАТА И КАКВО ПОЛУЧАВАШ?

ОПЕРАТИВНИЯТ ЛИЗИНГ НА АВТОМОБИЛИ ПРЕВЗЕМА ПАЗАРА. ПО-ИЗГОДНА ЛИ Е УСЛУГАТА И КАКВО ПОЛУЧАВАШ?

Последните две години фирмите, ангажирани с оперативен лизинг при автомобилите успяха да убедят българските клиенти, че услугата им е по-добра, по-достъпна, по-разумна и по-печеливша във времето. Защо? Попитахме търговския директор на една от наложилите се като лидер на пазара компании „МКБ Аутопарк” Йонко Кръстев.

Според него в ситуация на криза, но все пак с отстояване на качеството, корпоративните компании имат нужда от адекватен подход, а именно лизинг с пълно обслужване(включително финансиране) и с добавена стойност на най-добрите цени. „За все повече клиенти е важно да ползват автомобили на атрактивна обща цена и с включено пълно и качествено обслужване. Според нас, това е бъдещето по отношение на ползването на автомобили”, прогнозира още търговецът в „МКБ Аутопарк”. Колкото до това какви са предимствата на оперативния лизинг, то оказва се, че за разлика от покупката в брой- клиентите сами могат да регулират бюджета си, да разчитат на поддръжка и въобще на пълна грижа за колите си. Друг не по-маловажен въпрос, предвид финансовата ситуация и динамичната среда, е че оперативният лизинг пести не само средства, но и време. „А за бизнес-клиентите именно времето, възможностите за прогнозиране на променливия пазар и качеството се оказват най-необходимите ресурси, които оперативният лизинг осигурява”, уточнява още Йонко Кръстев. Като пример той посочи решението на фармацевтичната компания „Либра” да не инвестира в автомобили, плащайки в брой, а да използва паричните си наличности за основния си бизнес, вместо в автомобили. Така в крайна сметка се е стигнало до оптималното решение- престижни служебни автомобили на изключително ниска обща цена на ползване, чрез услугата оперативен лизинг. Това се оказва и добра възможност компаниите да разполагат с висок клас коли, защото чрез оперативния лизинг цената за ползването на даден автомобил значително намалява заради наличието на остатъчна стойност.категория: МодаCopyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |