Ти си тук: Начало // Новини // От другата страна на лукса… Кайро!

От другата страна на лукса… Кайро!

Кой от вас не е бил в Египет? Кои не иска да посети тази страна с изключително богато културно-историческо наследство?
хотели, зелени оазиси, курорти, лукс, голф, Кайро, Египет
Страната разполага с доста атрактивни и лесно достъпни курорти. Зашеметяващи хотели, зелени оазиси в пустинята с безкрайни голф игрища, синьо-зелени басейни, заобиколени от величествени палми.

хотели, зелени оазиси, курорти, лукс, голф, Кайро, Египетхотели, зелени оазиси, курорти, лукс, голф, Кайро, Египет
Въпреки колорита и лукса, които ни предлагат курортите в страната, тя все още не е европеизирана, а този факт се потвърждава само ако се вгледате във вътрешността на страната.


Въоръжени с фотоапарати и цена от 50 евро за пътуване до Кайро, ето какво видяхме: обикновена страна, обикновени квартали, мръсотия и бедност.
хотели, зелени оазиси, курорти, лукс, голф, Кайро, Египет

На тази снимка се вижда един обикновен беден квартал,  погребан в отломки и кал.

хотели, зелени оазиси, курорти, лукс, голф, Кайро, Египет

Изглежда, че това е местното кино:). От снимката придобиваш странното усещане, че си в някои стар бразилски филм,  където с роднини и приятели  гледаш  новините в двора.

хотели, зелени оазиси, курорти, лукс, голф, Кайро, Египет

хотели, зелени оазиси, курорти, лукс, голф, Кайро, Египет

Ето го, основният цвят на Кайро! Домовете! Къщи без покриви. Кой е бил там, знае, че Кайро е голям град, но строителството не е приоритет. Етажите на къщите са изградени в зависимост от броя членове в семействата.
В Египет, дъжд се пролива едва 3 дни в годината, ето защото  покриви и прозорци не са необходими.

Децата на Египет … 90% от които вече са обречени да живеят в бедност и недоимък. Средните доходи на египтяните от 15 до 30 египетски паунди. Освен туризма в страната на практика Египет няма производство…
И въпреки това, хората на Египет са страшно общителни, усмихнати и весели. И само дълбоките бръчки от слънцето и работата на хората, издават реалностите на този живот.
И бедността не започва там, където не можеш да си позволиш да си купиш  дрехи, а където трябва да си легнеш гладен…..

Автор: Ани Минева


Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |