Ти си тук: Начало // Аксесоари // Ръкавиците задължителни в дамския гардероб

Ръкавиците задължителни в дамския гардероб

През Средновековието благодарение на ръкавиците са пламнали не една и две луди любови. Дамите-ездачки са си имали запазена свалка, в която с помощта на ръкавиците си, се домогвали до сърцата на избраниците си.

Когато искали да сторят това ездачките уж случайно изпускали ръкавиците си пред погледите на обектите на обожание. И така пламвала любовта.

Въпреки това тези аксесоари към дамското облекло не са се появили, за да вършат работата на любовния бог Амур, а като защитно средство за ръцете.

По времето на рицарите, те получавали ръкавици като дар след посвещението им. При турнири рицарите получавали от възлюбените си ръкавици в знак на любовта им и ги носели прикачени към доспехите си.

През 17 век ръкавиците са задължителни атрибут и знак за благородие. Шиели ги от кожа, коприна, сатен, дантели. Декорирали ги с позлатени копчета, сребърни конци и скъпоценни камъни.

Задължително било всяка знатна дама да притежава в гардероба си поне 15 чифта ръкавици.

През 20 век ръкавиците започнали да се използват, за да придават стил и елегантност. В началото на века да се появиш на обществено място без ръкавици, било проява на лош вкус. Одри Хепбърн, Мерилин Монро и Вивиан Лий диктували модата на ръкавиците.

В наши дни почти нито едно модно ревю не минава без тях. Знаменитите дизайнери непрекъснато използват този аксесоар в своите колекции, да за им вдъхнат повече женственост и романтичност.

източник : ezine.bgкатегория: Аксесоари Етикети: , ,Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |