Ти си тук: Начало // Новини // Риана съдена за плагиатство от моден фотограф

Риана съдена за плагиатство от моден фотограф

Около новия  клип на Риана озаглавен “ S & M“ се вдигна много шум. Скандалното видео бе забранено, не само във Великобритания, но в още 10 страни по света, а според слуховете на певицата ще й се наложи да мине през съдебната зала!

Клипът, режисиран от Мелина Матсукас, според мнозина е плагиатство на авторски произведения от Дейвид Лашапел, известен фотограф и режисьор. Той е този, който съди Риана с изискването за компенсиране на претърпените вреди.

Според Лашапел, видеото е направено въз основа на осем от неговите произведения. Той твърди, че  почти всичко: композиции, аксесоари, цветове и декорации.

Риана – не е първата  звезда, която е обвинена в плагиатство,  групата Black Eyed Peace, също бяха изправени пред съда за нарушаване на авторското право.

Най лошото нещо, което предстой на Риана е да докаже пред съда, че нейният клип – не плагиатство.
Автор: Ани Минева

Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |