Ти си тук: Начало // Дизайнери // Седмицата на модата в Лондон

Седмицата на модата в Лондон

Седмицата на модата в Лондон започна с минута мълчание за британския дизайнер Александър Маккуин, почитайки един от най-дръзките и иновативни дизайнери във Великобритания, който се обеси по-рано този месец.

Смъртта на 40-годишния дизайнер на 11 февруари беше посрещната с шок и отказ на хората по света да повярват в тази новина. Трагедията не бе по-малко изненадваща в Лондон, където Маккуин израства, получава обучението си и успява да вдъхнови цяло поколение нови дизайнери. Призовавам ви да се присъедините към мен, за да отдадем почит и уважение за един от най-великите британски дизайнери, Лий Маккуин“, заяви председателят на Брианския моден съвет Харолд Тилман, използвайки името, с което приятелите на Маккуин го познаваха. „Неговото влияние върху Лондон и международната модна индустрия беше изключително. Той изключително много ще ни липсва“, допълни той. Тилман призова за минута мълчание за Маккуин, който както се изрази той се е издигнал от източния край на Лондон за създаването на световна марка с негово собствено име чрез „решителност, усилена работа и гений“. /http://news.v2.bgnes.com/


Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |