Ти си тук: Начало // Мода // Синя вълна ще залее дамските гардероби през тази зима

Синя вълна ще залее дамските гардероби през тази зима

Мода, Armani, Lanvin, Versace, Ferretti, синьо, небесно синьо, тюркоазСиня вълна ще залее дамските гардероби през тази зима, отсякоха италианските експерти по стил.

От морско и нощно синьо до небесно синьо и тюркоазено ще доминират в облеклото и аксесоарите на всички жени, които следват модните тенденции. Според стилистите в Италия синьото е най-шикозният цвят на сезона. Това е перфектният цвят и за деня, и за вечерта, и за формално, и за коктейлно облекло.

Морският цвят господства в зимните колекции облекло, които предлагат в Италия Armani, Lanvin, Versace, Ferretti. В синьо са оцветени от плътните до феерично леките платове на дрехите.

„Това е цветът на паметта, смесица между натуралното и изисканата елегантност“, казва дизайнерката на висша мода Алберта Ферети пред вестник „Стампа“.

I feel blue, казват англичаните, когато са депресирани. Според италианските експерти по мода този израз е идеалната снимка на съвременната реалност.

Ако черният цвят доминира в сферата на лукса и завладява постепенно дори козметиката, синият цвят пък си пробива все повече път сред масовите потребители, тъй като „всява“ по-малко страх.

И двата цвята имат това преимущество, че служат като прекрасен фон за другите цветове, но синьото въплъщава в себе си и надеждата, твърди Валентина Вентрели, която завежда Future Concept Lab в института за модни тенденции „Франческо Мораче“.

prontosofia.com


Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |