Ти си тук: Начало // Kрасота // Уроци по привлекателност

Уроци по привлекателност

Психолозите отдавна се опитват да открият на какво се дължи човешката привлекателност и способността да се харесваме на околните. И са достигнали до няколко заключения, формулирани в прости правила, които можеш да използваш по всяко време и за всеки повод.


общуване приятели колеги отношения комплименти човек авторитет близки познати хора емоции контакти кафе

Романтични обстоятелства.


Официалната среда не е благоприятна за създаването на силни емоционални контакти. Когато ти предстои среща с човек, на когото държиш и се надяваш да те хареса, опитай да избереш комфортна среда. Приятно кафе или стилен ресторант, изискан бар или дори пейката в близкия блок, от която се открива прекрасна гледка към града – всичко зависи от човека, статуса му и твоето желание за близост ( служебна, приятелска, интимна).


Саморазкриване.


Доказано е, че приемаме по добре хората които демонстрират по време на разговора откровеност, които умеят да изслушват и да споделят. Разбира се, не прекалявайте със себеразкриването – не изпадайте в смешни подробности, които по скоро биха отблъснали човека срещу теб, от колкото да го накарат да те хареса.

Остави „кирливите ризи“ за себе си и вместо това сподели някоя малка своя тайна – любимо място за отдих, например, или пък да изкажеш мнение – „О, колко много харесвам тази постановка“..


общуване приятели колеги отношения комплименти човек авторитет близки познати хора емоции контакти кафе


Успешност.


Умението ти да бъдеш на върха без особени усилия ще привлече със сигурност вниманието към теб. Всички ще мислят, че щом си толкова успешна, значи притежаваш някакви нестандартни способности. И ще искат да бъдат твои близки познати и приятели.


Свобода на поведението.


Учените са доказали, че ако някой човек с голям авторитет направи малък гаф (например излее кафето върху себе си), той става по-близък с околните и „акциите“ му се вдигат. И обратното. Знаейки това когато допуснеш грешка, дръж се невъзмутимо и с достойнство. Така ще покажеш, че си с голям авторитет и висок статус.


Молба за помощ.


Ако искаш да подобриш отношенията си с даден човек, помоли го за услуга. А после му благодари – дълго и с много комплименти. Можеш да си сигурна, че колкото повече комплименти чува той от теб, толкова по-приятна и красива ставаш в неговите очи.

общуване приятели колеги отношения комплименти човек авторитет близки познати хора емоции контакти кафе

Общувай повече.


По-интензивното общуване засилва твоята привлекателност за околните. За целта трябва винаги да разполагаш със запас от забавни истории, които можеш да разкажеш в подходящ момент. Интересувай се от колегите и приятелите си, а когато те споделят нещо важно за тях, подхвани задушевен разговор, дай съвет.

Разбира се, общуването ти с околните не трябва да бъде натрапчиво и на всяка цена, а добре преценено във времето и пространството. Иначе ще се получи обратен ефект.

Автор: Ани Минева


Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |