Ти си тук: Начало // Мода // За първи път в ЦУМ може да намерим модна фотография

За първи път в ЦУМ може да намерим модна фотография

На първия етаж на ЦУМ в София е подредена фотоизложба на тема „Модна фотография 2009”. Оригиналната идея, включваща три различни инсталации, които представят най-интересните вдъхновения на съвременните фотографи, разгледаха Мая Георгиева, Руми Маринова, Гери Стоянова, Денди, Ивана Скендерова, Ива Якимова и много ценители. Подобна идея се осъществява за първи път в България. „Имахме възможността да видим витрините на търговския център в една съвсем различна светлина“, коментира по време на официалната част продуцентът Алекс Иванова.

търговски център

Първата витрина впечатли с в оригинална инсталация, дело на фотографския тандем Катерина Горанова & Иван Коловос от Studio Proto.

Втората витрина е дело на най-известния турски фотограф Джамтул. Черно-белите фотоси са от серията „Smoke” и „Дим”. Кадрите са част от пътуваща изложба, която обиколи световните модни столици.

Третата витрина бе аранжирана с една модна фотография. Тя обаче е напълно достатъчна. Красивата актриса и водеща Гергана Стоянова се превъплъщава във вечния образ на Одри Хепбърн. Уникалната снимка е почерк на фотографа Здравко Деков. Репликата е на афиш от неповторимия филм с нежната Одри – „Закуска в Тифани“.

Композициите от изложбата „Модна фотография 2009“ в ЦУМ могат да бъдат видяни до 31 декември на 1 ет.

Източник: beauty.fashion.bg


Copyright © 2011 fashionbg.info. Съдържанието на fashionbg.info и технологиите използвани в него са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие, посочване на източника и добавяне на реален линк към http:// fashionbg.info. В сайта е използвана информация и от други източници.
| Контакти | За реклама |